Thursday, May 20, 2010

Kommersialiseringen av nostalgisk/shabby chic og...


...utvikling av min egen stil


Eg har alltid likt lyse farger og gamle ting. Har gravt ut et gammalt bilde fra rommet mitt i himahuset fra 1992:

(1992)

Beklager kvalitäten, eg har bare avfotografert det. Den gang var eg 17. Tapesert rommet selv, sydd isamen gammle laken som trekk til en gammel benk...
Etter eg giftet meg har vi på grunn av studietid, 3 barn på 3 år, etc alltid hatt litt trang økonomi...
og då fallt det naturlig å velge en stil til huset som ikkje koster all verden. En blanding av IKEA og Freetex + maling ble løsningen...

So må eg jo innrømma at det irritere meg bittelitte gran at det går an å kjøpe seg "stilen" fiks og ferigt til mange tusen kroner nå... at det plutseligt e blitt "mainstream"...
 Men så e det jo kjekt at det e masse fine ting å kjøpe for tiden... for de som har penger til det :)Med bloggen min så har eg lyst å vise at det fortsatt går an å innreda et hjem med personlighet på en ganske så liten budget...Vær kreativ! Ta en tur på loftet til bestemor! ... eller på finn.no! 
...Og det går an å ha det fint om det ikkje e helt perfekt!


7 comments:

irina said...

Det er det bloggen min er alt om !! Jeg gjentar det til det kjedsomlighet til mine lesere...ha ha..men du og du...så fint du har det !!

MVH irina

Merethe said...

Det er så flott, å se et hjem med personlig stil og personlig vri! Og at man kan få det så flott uten at lommeboka svir.. Siden jeg er hjemmeværende har vi heller ikke anledning til å gå å kjøpe alt vi har lyst på..En periode ble jeg faktisk i litt dårlig humør, når jeg så hvor moderne møbler o.l andre hadde det, mens jeg selv måtte ta til takke med vårt gamle. Heldigvis grep fornuften fort inn og jeg ble bevisst på at det er neimen ikke det et hjem handler om!!om jeg ikke har alt hvitt eller green gate kopper spiller ingen trille så lenge man har et hjem man trives i! :)

Også må jeg bare kommentere bildet hvor dine fire yngste sitter på rekkverket.. minstemann med en sko, og storebror som drar strømpen opp med tunga ut av munn :D Elsket det!! også så utrolig vakre da, mørke og nydelige!

Vel, det var jammen meg en lang kommentar- beklager det der :)

Klem Merethe

Wenche said...

Dette har irritert meg også. Så et slagbord maken til et vi har i kjelleren som skal males. Det kostet 5000 kr, det er jo galskap. Og en dame på finn som annonserte gamle vekter maken den jeg kjøpte på brukten til 150 kr. Den skulle hun ha 800kr for. Galskap!

Hjemmet ditt var nydelig og personlig. Og jeg er helt enig i deg, at dette med overprising på slike varer er humbug!

Kjøkkenet ditt var inspirerende og lekkert, akkurat slik jeg vil ha:)

Klem Wenche

Kjeruben said...

Så skjønne foto! Du har fått mykje flott ut av ditt minimale budsjett! Herlig!
:o)

lillelise said...

Så fint du har det hos deg. Også jeg har en stil med mest brukt og masse hvitmaling. Synes nesten det blir "juks" når man kan få kjøpt det samme fiks ferdig... Også her i huset er det økonomien som har bestemt det meste, heller brukt og arvet gratis eller billig enn mainstream og riktig!
Synes du har fått det kjempefint hos deg på lite budsjett.
Ha en fortsatt fin dag

Unknown said...

Hello! Such beautiful pictures you have shared!!! Your comment on my blog is so true...there is a sort of global style now and I just love that!! Thank you so much for stopping by :)

Hugs ~

:) T

Guttemamma said...

Hei!! Spennende tanker du deler...!! Jeg blir alltid mest inspirert og imponert av det som er en balnding av gammelt og nytt, eller bare gammelt. Mer sjel og liv enn bare nye kjøp...men så er det jo sånn at en er forskjellig,noen "klarer" ikke å sette sammen gamle ting til en helhet, noen vil ikke kjøpe nytt, noen liker ikke loppis osv,hele spekteret finnes. Du har iallefall gjort en strålende jobb synes jeg,masse fint og det kjøkkenet ditt er bare utrolig lekkert!!
klem