Saturday, June 26, 2010

busy days

Herligt med EN sommerdag denne veka! Sommerferie har begynnt. Husholdnigen og familieliv stilles om i feriemodus. Herligt å pakka vekk ransler å sette matbokser bakerst i skapet. Ungane og eg har settet opp list med alt det kjekke me kan gjere mens pappa ennå e på jobb...

herlige peoner fått sjo svigermor :)

Får å beholde vettet med fem onger springandes rundt i huset må en har systemer for alt. Borddekkning og avrydding er delt opp og det veksler mellom de fira eldste:

Kvar unge har tildelt en ansvarsområde te å holde rent og ryddigt. To ganger i løp av dagen er det en ANSVARSOMRÅDERYDDETID (siden jeg er tysk elsker eg lange ord ;)

E (10år) har kjøkken og spisestova
S (9år) badet og vaskerommet
JK (7år) gangen og
L (5år) stova
som ansvarsområde.
Datatid e begrensa te 20min til kvar om dagen og alle får begynner kvar sin gang...
Lure på av og til om eg e verdens strengaste mor? Men så stod det her en dag på nettsidene te dagbladet at ungane har godt av å hjelpe te i huset! :)


We had ONE wonderful summerday this week, hope there soon will be more. The kids have started their two months summer break. That means adjusting family life. The kids get some additional chores but we aswell did a list with fun things to do while dad is still working.

2 comments:

Monica said...

heisann:) takk for kommentar inne hos meg og link til ditt fine kjøkken med åpne skap. eg synes og det er fint, men min kjære har ikje så lyst til det, så då velger eg å hørre litt på han og ;) Men for all del, det er knallfint!! klem monica

Guttemamma said...

Dette er toppers, du oppdrar barna dine til å bidra,love it!!